pep2040

Wat is PEP2040

wat is Pep2040

Wij zijn een organisatie die een platform wil bieden aan belangstellenden die in het brede werkveld van de energie werkzaam zijn. Het platform biedt de gelegenheid, om te leren van anderen, kennis te delen en te praten en te discussiëren met vakgenoten om daarmee de energie inrichting van de toekomst, vorm te geven en de weg erheen, de energietransitie, te vereenvoudigen.

Doelstelling

Het jaarlijks organiseren van een symposium waar een aantal van de laatste ontwikkelingen toegelicht en besproken worden, waar gediscussieerd kan worden, waar contacten gelegd kunnen worden, waar initiatieven ontstaan en waar van elkaar geleerd kan worden.

Dit vanuit de gedachte dat de energietransitie een drastische omwenteling van de energiehuishouding en structuur zoals wij die kennen, zal zijn.

Een ontdekkingsreis, voor ons allemaal! 

Missie

Een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling, de uitwisseling van kennis en daarmee het versoepelen van de energietransitie door alle betrokken partijen bij elkaar te brengen en van elkaar te leren.

Visie

Dat er nog geen volledig en eensluidend beeld bestaat van alle mogelijkheden en onmogelijkheden van alle facetten en de inrichting van onze toekomstige energiehuishouding.

De wereld verandert snel, de wereldbevolking groeit, grondstoffen worden schaars en het effect op het milieu is immens. 

Willen we dezelfde welvaart behouden als we gewend zijn, dan zullen we andere energiebronnen moeten vinden zoals waterstof, zonne-, wind en waterkracht en zolang onze energievraag continu blijft groeien, moeten we ook nadenken over energieopslag, hergebruik van neergie en de gevolgen die dat heeft voor energie infrastructuur en netwerken.

Die hele infrastructuur, zal daarom de komende decennia volledig moeten veranderen waarbij we nog onvoldoende weten, wat het eindresultaat daarvan zal zijn.

Organisatie

PEP2040 bestaat uit twee actieve bestuursleden die op vrijwillige basis vanuit hun achtergrond en betrokkenheid een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving door de energietransitie een stap in de goede richting te helpen.

Zij doen dat, omdat zij de missie en het doel van PEP2040 volledig onderschrijven en op deze wijze graag een bijdrage willen leveren, aan de toekomstige inrichting van de energiehuishouding in Nederland.

Pep2040 is in 2019 opgericht en is vooralsnog, een vrijwilligersorganisatie.

George Tiemstra

George Tiemstra was bij KPN bij de eeuwwisseling de eerste die corporatebreed de portefeuille ‘duurzaamheid & milieu’ kreeg en was in die zin verantwoordelijk voor het eerste Milieuverslag van KPN (2000) en later ook voor het eerste Duurzaamheidsverslag (2005). Hij schreef het eerste Milieu/Duurzaamheidsbeleid en stuurde vanuit dat perspectief, tal van projecten aan waaronder meerdere op het vlak van energie. Hij richtte onder de vlag van ETNO (European Telecommunications Network Operators) het Taskforce on Energy op, waarin ongeveer 50 specialisten vanuit heel Europa van elkaar leerden en met elkaar benchmarkten. Was gedurende 8 jaar, secretaris van de board of directors van het internationale Intelec dat wereldwijd een jaarlijks congres op het gebied van energie organiseerde, was vice president van de organisatie van het Intelec 2011 congres in Amsterdam, was van 2012 tot 2019 vice voorzitter van Intelec’95 dat jaarlijks een Intelec congres in Nederland organiseerde en is vanaf de oprichting in 2019, bij PEP2040 betrokken.

In al die jaren bezocht hij samen met Leendert Lam congressen op het gebied van energie over de hele wereld en gaf daar samen met hem regelmatig ook workshops. Tenslotte is hij voorzitter van L4GG (Langedijk for Global Goals), een stichting die in zijn woonplaats duurzame doelen probeert te realiseren.

Leendert Lam REA

Leendert is sinds 2010 als Sr. Project ontwikkelaar werkzaam bij Equans Energy Solutions BV. Leendert houdt zich bezig met de ontwikkeling van duurzame energiesystemen voor de gebouwde omgeving, zoals bodem energiesystemen, warmtenetten, laadinfrastructuur en duurzame energieopwekking. Leendert is 27 jaar werkzaam geweest bij KPN en heeft veel ervaring in de telecomwereld, waarvan 15 jaar in de energievoorziening en ruimteconditionering van telecomruimtes en datarooms.

Leendert was samen met George Tiemstra actief in het Taskteam on Energy van ETNO (European Telecommunications Network Operators), is sinds 2001 regelmatig deelnemer aan het internationale INTELEC energiecongres voor de telecombranche, als spreker en workshop organisator en was actief in het organisatiecomité van het INTELEC 2011 congres in Amsterdam voor het technisch programma, public relations en sponsoring. Daarnaast was Leendert van 2012 tot 2019 bestuurder van de stichting Intelec’95

Naast zijn elektronica opleiding aan de HTS in Arnhem heeft hij bedrijfskunde gestudeerd aan de HEAO in Zwolle en onderhoudsmanagement aan de Hogeschool van Utrecht. In 2005 heeft de studie energiekunde afgerond met als afstudeeronderwerp “Milieuvriendelijke koeloplossingen voor Streetcabinets”.

Leendert is als Register Energieadviseur ingeschreven bij de Federatie van Energieconsultants.

aanmelden?

De doelgroep van PEP2040 zijn professionals in relatie tot Power & Energy.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u meer weten over het programma, sponsoring of wilt u zich inschrijven?