pep2040

Programma

Donderdag 11 mei    |    Vlaardingen – Deltahotel

Thema: Revolutionaire technieken & toepassingen in de wereld van Energie​

Lees het volledige programma hier onder!

Programma

time

Speaker

titel

samenvatting

wie is de spreker

09.30 – 10.00

– inloop, inschrijving

 

 

  

10.00  – 10.10

– PEP2040, bestuur

 

– Welcome

 

  

10.10  – 11.00

– Anthony Turner,

   RealWorldVisuals  

 

– ‘What are people for? (Accelerating the

   energy  revolution)’  keynote

Abstract:

The climate is changing.  We are now seeing the consequences with weird and destructive weather events both world-wide and locally.  But why is this happening and are there lessons we can learn from history to guide our response?  

In this paper is looked at the human influence on planetary temperature since we discovered agriculture, and the question is raised whether that story can help us accelerate the energy transition that is so urgently required. What part should human play as individuals in this energy transition and can human influence their communities, companies and countries in this cultural shift?  And how do they do that with urgency, passion and humour?

 

Profile Antony Turner:

Antony Turner is co-founder of Real World Visuals (previously Carbon Visuals), a company that turns carbon footprint data and stories into engaging images, films and web-tools.

In 2003 after a successful career spent launching successful engineering technologies around the world he set up CarbonSense, a specialist climate change communications consultancy. He has worked with a wide range of organisations  including the UN and even a Formula One team. His visual story-based approach has inspired people in boardrooms, management teams and community events to set strategy, take actions and make a difference.

 

11.00  – 11.15

– tea/coffee break

 

  

11.15  – 11.45

 – Titia Houwing, KPN

 

 

How ‘Internet of Things’ and sharing data can shape the Future of Energy

 

Abstract:

‘Many see data as the solution to solving the energy challenges. But why is it still difficult for a lot of customers to digitize? What are the challenges in unlocking data and using it to create value for all sorts of organizations, from small to large, alone and together in an ecosystem. In this presentation we will share customer stories to explain these challenges and share possible scenarios for solutions.’

 

Profiel     :

Titia is consultant bij KPN IoT en adviseert klanten over de mogelijkheden van Internet of Things, of het nu gaat over de mogelijkheden van 5G of om nieuwe verdienmodellen met IoT.

 

11.45  – 12.15

– Marius Groen,

   Alliander

– Accelleration in smarter and integrated   

  energy systems needed’

 

Abstract:

De energietransitie is in volle gang en hierdoor lopen de elektriciteitsnetten vol. Maar hoe vol zijn deze netten nu precies? Buiten de piekmomenten is er nog veel ruimte, zelfs als het net is volgeboekt. Alliander werkt met haar klanten aan nieuwe flexibele standaardcontracten die de energietransitie versnellen en congestie voorkomen. In deze paper wordt een casus behandeld waarin een fabriek een groot deel van zijn gasverbruik inruilt voor duurzaam geproduceerde stroom en dat wel op een zo net-vriendelijk mogelijke manier!

 

Profiel Marius Groen:

 

 

Marius Groen is een ondernemende innovator met een passie voor alles wat groen is. Na zijn master Elektrotechniek aan de Universiteit Twente werkt hij nu vier jaar voor netwerkbedrijf Alliander in verschillende rollen. De laatste twee jaar staan voor hem in teken van het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening voor zakelijke klanten binnen een complex speelveld van techniek, business en bestaande wet- en regelgeving.

 

12.15  – 13.45

– lunch

 

 

  

13.45  – 15.15

– Mathieu Przybyla,

  Wego Consultancy

– The Energytransition, the parties involved

  and their interests; an energy game

Abstract:

De We-Energy Game is een workshop in de vorm van een serious game, dat de discussie over de energietransitie op gang brengt en bewustwording bij de spelers creëert over de opgave van de energietransitie.

Deelnemers aan de workshop krijgen rollen toebedeeld, die belangen vertegenwoordigen, die de uitkomst van de energietransitie bepalen.

Mens, Politiek, Planeet & Productie.

Maar ook Winst, Balans & Wetgeving.

Het draaien aan elk van deze knoppen, heeft directe gevolgen voor de uitkomst. Hoe dienen we alle belangen het beste.

 

Profiel Mathieu Przybyla:

 

 

Mathieu Przybyla is coördinator en hoofdbegeleider van WeGo Sustainable. Daarnaast is hij ook business developer voor EnTranCe de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen. 

Hij is inmiddels al 8 werkzaam binnen de energietransitie en merkt hij helaas te vaak, dat velen de transitie als een met name technische transitie zien, terwijl juist bewoners meer inspraak in de energietransitie hebben dan ooit te voren het geval was. Het is dus niet alleen een technische maar ook een sociale, economische en juridische kwestie. Door zijn workshops op een informele en humorvolle manier te geven probeert hij zoveel mogelijk mensen te bereiken en te laten zien dat het niet alleen om de techniek gaat en daarmee de discussie over de energietransitie aan te wakkeren.

 

15.15 – 15.45

 

– Leon Sluiman,

   EQUANS

Integrale energie systemen: Modulair

  Energie Concept (MEC) supporting the

  energy transition

 

 

Abstract:

Energie transitie (elektrificatie) door het boosten van en het gebruik van modulaire en schaalbare energieconcepten die de transitie naar emissievrije logistiek (transportsectoren) op systeemniveau mogelijk maken.

“Modulaire Energie Concepten” (MEC) vormen een belangrijk onderdeel van het toekomstige energielandschap om lokale hernieuwbare (duurzame) energiebronnen te verbinden met transportsectoren en andere marktsegmenten (value stacking), en tegelijkertijd het energienet stabiliseren en verbeteren door het creëren van meer flexibele toepassingen van energiesystemen door energiepieken met lokale vraag te combineren en congestiebeheer op de netaansluiting toe te passen.

 

Profiel Leon Sluiman:

Leon Sluiman is business developer en projectontwikkelaar van integrale energie systemen bij Equans Nederland. Leon heeft ervaring met de ontwikkeling van integrale en modulaire energie systeemveranderingen op het snijvlak van de energie markt en de mobiliteitsmarkt en is één van de grondleggers van de introductie van het Modulaire Energy Concept (MEC) voor emissie loze binnenvaart. Daarnaast focust hij zich op het slim versterken en gebruiken van het bestaande elektriciteitsnet door oplossingen toe te passen die lokaal duurzame opgewekte energie efficiënt kunnen benutten, opslaan en direct lokaal kan worden gebruikt waardoor het net ontlast wordt op piekmomenten.

 

 

15.45  – 16.00

– tea/coffee break

 

  

16.00  – 16.30

– Volker Rossman

  PIXII

Battery energy storage (BESS) as a possible

  multitool for Energy  revolution challenges

Abstract:

In this paper will be dealt with questions like:

– What are main challenges of energy transition today and the impact of renewable power generation in the energy mix?

– Where do we come from – where do we go with electrical energy supply?

– What are the technical options to substitute centralized power generation with renewables?

– What can Battery based energy Storage Systems (BESS) contribute to the green transition of electrical energy supply

 

Profile Volker Rossman:

 

 

Volker Rossmann obtains a graduate as an engineer (Dipl.-Ing) for Energy and Power Electronics at the University of Applied Sciences in Darmstadt.

He worked in different international sales and management roles in the UPS and Industrial Battery Industry. For more than 20 years he was Managing Director of Eltek and Delta in Germany and responsible for the Backup-Power Supply business in Europe.

In his role as the Group-CSO he joined Pixii in February 2022.

 

16.30  – 17.00

 – Theo Fens,

   Technical University

   Delft

– Hydrogen, a multisector promise in the

  energy transition,  current status and

  developments

Abstract:

In de energietransitie neemt waterstof een steeds prominentere rol in. Van vrijwel onbekend zo’n 10 jaar geleden tot een multi-sectorale energiedrager nu in de industrie, de gebouwde omgeving, mobiliteit en de energiesector zelf als opslagmedium. In deze presentatie wordt nader ingegaan op de eigenschappen en de status van toepassingen van waterstof op dit moment. Ook wordt naar de toekomst gekeken en kijken we naar welke rol waterstof daar in gaat spelen.

 

Profiel Theo Fens:

 

 

Theo Fens is een ervaren professional met een brede industriële achtergrond. Zijn werkervaring omvat de industrie (procesbesturing, telecom, olie en gas engineering), consultancy (energiemarkten en IT), en academische research (fysica en economie). Theo heeft een achtergrond in elektrotechniek en natuurkunde, en heeft een PhD in de experimentele natuurkunde.

.

.

 

17.00  – 17.05

– closing

 

 

  

17.05  – 17.45

– drinks, networking

 

 

 

 

17.45  – 20.45

– dinerbuffet